Den Helt Uofficielle Rasmus Klump Fanside
Forsiden  -   Klump Albums  -   Forfatterne  -   Klump Quiz  -   Malebogsbilleder  -   Frimærket  -   DVD/CD/video/dukke
Rasmus Klump  -   Pingo  -   Pelle  -   Skæg  -   Knalle  -   Gavstrikkerne  -   Mary  -   Huskespil  -   Inspiration
Klump Prisen  -   Krydsord  -   Fankunst  -   Pandekager  -   Links  -   Om siden  -   Mail mig  -   

Klump prisen er en pris som uddeles årligt som et minde for Klump og hans venner.
Prisen gives til personer eller organisationer som lever op til Klumps idealer.
Den officielle Rasmus Klump Pris hjemmeside

Følgende personer og organisationer har modtaget Klump prisen:

 • 2010 - Prisen blev ikke uddelt
 • 2009 - HKH Kronprinsesse Mary
 • 2008 - Bamse fra Bamses Billedbog
 • 2007 - Prisen blev ikke uddelt
 • 2006 - Red Barnet (Bubber)
 • 2005 - Danske Hospitalsklovne
 • 2004 - Sigurd Barrett
 • 2003 - Brandvæsnernes Idrætsforeningers "Bamseprojekt".
 • 2002 - Dansk Handicap Idræts Forbund
 • 2001 - Skuespillerinde Lone Hertz (f. 1939)
 • 2000 - Forfatter og præst Johannes Møllehave (f. 1937)
 • 1999 - Fodboldspiller Michael Laudrup (f. 1964)
 • 1998 - Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, (f. 1968) - (Pingo blandt venner)

Her er lidt artikler fra den første gang Klump prisen blev uddelt, den 22. september 1998:


Politiken
Historien om Rasmus Klump

Vilhelm Hansen har tegnet
Rasmus Klump med vennen Pingo.

Kronprinsen, med kælenavnet Pingo og job som bl.a. fuldmægtig, holder i morgen nogle timer fri for at modtage den nyindstiftedeRasmus Klump Pris.
Prisen består af 50.000 kr., der overrækkes sammen med en Rasmus Klump statuette og en originaltegning med Rasmus Klump og vennen Pingo.
Pandekager spiller jo en ikke ringe rolle for Rasmus Klump og hans venner, og det må være en af årsagerne til, at overrækkelsen af prisen netop sker på Københavns Rådhus. Her serverer man som bekendt Danmarks bedste pandekager. Den 92-årige Carla Hansen, som sammen med sin mand, Wilhelm Hansen, skrev og tegnede historierne om Rasmus Klump, vil være til stede, og hun er med til at overrække prisen. Da to cykler for mange år siden viklede sig ind i hinanden, lærte ejermændene, en reklametegner og en modist, hinanden nærmere at kende.Det førte til et langt ægteskab. Og til en tegneserie om Rasmus Klump og hans venner. Historierne blev ofte til i naturen, hvor Wilhelm Hansen sad og tegnene, mens Carla Hansen skrev teksterne i sin medbragte notesbog. Men det var lige ved, at tegneserien havde fået en skildpadde som hovedperson. Wilhelm Hansen havde nemlig skabt en skildpaddesom hovedfigur, da forlæggeren Per Carlsen i 1951 opsøgte ham og bad ham om at lave en tegneserie for mindre børn. Skildpadden troede forlaget imidlertid ikke på. Derfor tegnede Wilhelm Hansen en sympatisk bjørn, der for øvrigt er blevet noget rundere med årene. Men han insisterede på at skildpadden kom med i serien. Rasmus Klump med de blomstrede bukser og tophuen, vennerne Pingo, Pelle og Skæg, det gode skib Mary samt mor derhjemme ved pandekagekomfuret blev dansk tegneseriehistories største internationale succes.
Ideen til navnet "Klump" var meget nærliggende. "Klump" var »underbo«. Den lå som regel på 1. sal på trappen i den ejendom familien Hansen boede. Dog var der ikke tale om en bjørn, men om en venlig golden retriever. Med "Klump" i tankerne, fandt man ud af, at tegneserien skulle hedde "Rasmus Klump".
Kristeligt Dagblad
Kronprinsen får Rasmus Klump Prisen

Kronprins og Frømand "Pingo"

Kronprins Frederik - fik navnet Pingo, da han var i frømandskorpset.
Kronprins Frederik får i dag æren af at være den første modtager af Rasmus Klump Prisen.
Den nye Pris er indstiftet af forfatteren Carla Hansen, som sammenmed sin mand, tegneren Vilhelm Hansen, skabte Rasmus Klump i 1951.
Tanken bag prisen er at sætte et varigt minde over den verdensberømte tegneserie. Rasmus Klump Prisen gives til en person eller organisation, "der gennem sit virke har levet op til filosofien i Rasmus Klump-historierne om venskab og trofasthed, og som derved har været et godt eksempel for danskerne".
Meget apropos kronprinsens øvrige aktiviteter består årets Rasmus Klump Pris af en originaltegning af Rasmus Klump og Pingo; en statuette og 50.000 kroner.
Kronprins Frederik modtager prisen på Københavns Rådhus, hvor han i øvrigt får lejlighed til at nyde Rasmus Klumps livret, nemlig pandekager.


Jyllands Posten
"Kronprins Frederik får onsdag æren af at være den første modtager af Rasmus Klump Prisen.
Den nye pris er indstiftet af forfatteren Carla Hansen, som sammen med sin mand, tegneren Vilhelm Hansen, skabte Rasmus Klump i 1951.
Tanken bag prisen er at sætte et varigt minde over den verdensberømte tegneserie.
Rasmus Klump Prisen gives til en person eller organisation, der "gennem sit virke har levet op til filosofien i Rasmus Klump-historierne om venskab og trofasthed, og som derved har været et godt eksempel for danskerne".

Forsiden  -   Klump Albums  -   Forfatterne  -   Klump Quiz  -   Malebogsbilleder  -   Frimærket  -   DVD/CD/video/dukke
Rasmus Klump  -   Pingo  -   Pelle  -   Skæg  -   Knalle  -   Gavstrikkerne  -   Mary  -   Huskespil  -   Inspiration
Klump Prisen  -   Krydsord  -   Fankunst  -   Pandekager  -   Links  -   Om siden  -   Mail mig  -